tirsdag, januar 29, 2008

Langhelg i Hemsedal




Denne helgen har vi vært i Hemsedal. Vi reiste allerede fredag morgen og hadde all slags føre på veien oppover, fra bar asfalt til kraftig snøvær og vind. Da vi var fremme måtte hyttetaket måkes. Egentlig hadde jeg håpet på en skitur, men det blåste altfor mye til at det var mulig. Dermed ble det innesysler på meg og snømåking på min kjære mann. Det var kommet mellom 30 og 40 cm nysnø før vi kom og totalt er det nå 160 cm på flatmark. Det er lenge siden det har vært så mye. Det har vært uvær i fjellet denne helgen. Alle fjellovergangene mellom Øst- og Vestlandet har vært stengt og noen mennesker har også vært innesperret på en høyfjellsstue uten mulighet for å komme seg dit de skulle.

Lørdag morgen var vi i bakken kl. 9 og kjørte til kl 12. Det var stille og fint og bakkene helt nypreparterte. Det er lenge siden vi var blant de første i bakken og kunne sette spor. Etter 12 kjørte vi ned i bygda og spiste lunch på Hemsedal Cafe. Den smakte godt, og vi handlet litt som vi pleier før vi kjørte tilbake til hytta.

Søndag opprant med strålende sol fra knallblå himmel. Det var så flott at jeg tok mange bilder. Vi gikk en lang tur og koste oss i langrennsløypene, men det var lite mennesker der. Føret var helt perfekt og sporene flotte.

Mandag var det gråvær og det ble mildere og mildere, men vi gikk på langrennsski da også, men en kortere tur enn dagen før. Etterpå var det bare å pakke og vaske hytta som seg hør og bør før vi vendte nesen hjem igjen.